Zeskamp organiseren? Sportief en spectaculair | Sanka Events
Één aanspreekpunt, alles geregeld Snelle en duidelijke communicatie Flexibel en enthousiast personeel
Één aanspreekpunt, alles geregeld Snelle en duidelijke communicatie Flexibel en enthousiast personeel
Home > Activiteiten > Zeskamp

Zeskamp organiseren

Zeskamp organiseren? De zeskamp van Sanka Events is een sportieve en uitdagende activiteit, op maat gemaakt voor iedere doelgroep. Wij stellen het programma in overleg met jou samen, zodat de zeskamp precies voldoet aan jouw wensen.

Bekijk hieronder onze drie verschillende zeskamp arrangementen:

Een zeskamp is altijd een succes

Of je het nu een zeskamp, meerkamp, sterrenslag of teambuildingsactiviteit noemt: al vele jaren is deze sportieve activiteit met diverse zeskamp spellen naar keuze een groot succes.

Een zeskamp is leuk en uitdagend. Zowel volwassenen als kinderen houden ervan om actief bezig te zijn. Zodra er punten kunnen worden verdiend, slaat het fanatisme bij iedereen toe. Ieder team wil winnen en er met de beker vandoor gaan.

Een zeskamp organiseren

Zelf een zeskamp organiseren is meestal (onverwacht) veel werk. Je moet aan veel dingen denken. Vooraf én op de dag zelf moeten er veel dingen geregeld worden. De meeste mensen weten niet waar ze moeten beginnen en zijn bang dat ze iets vergeten.

Zeskamp compleet verzorgd door Sanka Events

Als je ervoor kiest om een zeskamp te laten organiseren door Sanka Events, nemen wij jou al het voorbereidende werk uit handen. We bepalen samen het aantal teams/deelnemers, de tijdsduur, de locatie van de zeskamp en bespreken zeskamp ideeën.

Vervolgens kiezen we samen welke attracties en welke zeskamp spellen deel gaan uitmaken van het programma. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we jou hierin goed adviseren.

Spellenschema op maat

Wij maken een spellenschema op maat, waarbij de teams uiteraard alle verschillende spellen spelen en hierbij zoveel mogelijk andere teams tegenkomen. Dat maakt een zeskamp ook zeer geschikt als kennismakingsactiviteit tijdens bijvoorbeeld een introductiedag op scholen.

Het uitgewerkte programma wordt vooraf per mail toegestuurd, maar wij zorgen ook voor voldoende geprinte exemplaren op de dag zelf. Zo weten alle deelnemers in welke ronde ze bij welk onderdeel worden verwacht.

Verloop van de zeskamp

Tijdens de zeskamp neemt Sanka Events de gehele coördinatie op zich. Om in de juiste stemming te komen, worden alle deelnemende teams (ondersteund door knallende muziek) voorgesteld aan elkaar en aan het aanwezige publiek.

Na deze openingsceremonie kiest ieder team een teamcaptain die bij de organisatie een wedstrijdschema kan komen ophalen. Al snel start de eerste spellenronde en wordt er fanatiek gestreden om ieder punt. De coördinator van Sanka Events leidt alles in goede banen.

Afhankelijk van het vastgestelde programma spelen de deelnemers verschillende spelrondes, een rode-draad-spel en de finaleronde. Het winnende team wordt gehuldigd tijdens de afsluitende prijsuitreiking.

Uitdagende zeskamp spellen

Afhankelijk van de gekozen tijdsduur bestaat de zeskamp uit zes of meer onderdelen. Ieder spel duurt drie tot vijf minuten, waarbij de deelnemers zoveel mogelijk punten moeten vergaren.

Als iedereen een bepaald onderdeel heeft gespeeld, worden de punten van alle teams met elkaar vergeleken en opgenomen in de totaalscore. Aan het einde van de zeskamp wordt de totaalscore bekend gemaakt.

Spectaculaire attracties als hoogtepunt

Naast de ‘kleinere’ spellen maken ook altijd één of meerdere grote opblaasbare attracties of stormbanen deel uit van het programma. Dit zijn de echte eyecatchers tijdens een zeskamp. Maar ook onderdelen zoals sumoworstelen en het gladiatorenspel zijn populair.

Iedereen kijkt er naar uit om deze zeskamp spellen te mogen spelen. De grote attracties worden meestal ook gebruikt tijdens het finalespel, zodat alle deelnemers twee keer kunnen genieten.

Fysiek inspannend of juist wat rustiger?

Tijdens het samenstellen van het programma wordt er met het kiezen van de juiste zeskamp ideeën rekening gehouden met de insteek van jouw evenement.

Bij een sportdag voor verenigingen of scholen ligt vaak de nadruk op fysieke inspanning en valt de keuze op wat sportievere spellen. Ook kan de tijdsduur per ronde worden opgerekt, zodat de deelnemers een echte prestatie moeten leveren.

Ligt de nadruk op gezelligheid en teambuilding, dan wordt er meestal gekozen voor een mix van sportieve onderdelen en zogenaamde tactische spellen. Bij deze onderdelen (zoals bijvoorbeeld mega-vier-op-een-rij, het platenspel of het Expeditie-Robinson-knopenspel) ligt de nadruk meer op behendigheid, inzicht en samenwerken dan op kracht en conditie.

Nadruk op actie of gezelligheid

Bij een zeskamp voor bedrijven of tijdens een familiedag wordt er meestal voor gekozen om de deelnemers de helft van de tijd te laten spelen en de andere helft van de tijd vrij te plannen. Zo hebben ze de mogelijkheid om bij andere teams te kijken en tussendoor wat te kletsen of een drankje te doen.

Tijdens een sportdag voor scholen is het daarentegen vaak wenselijk dat iedereen bezig blijft en zijn meestal alle deelnemers gelijktijdig actief. Hier wordt dan een gezamenlijke pauze ingepland halverwege de zeskamp.

Uiteraard kun je zelf aangeven wat jouw voorkeur heeft en stellen we op basis daarvan een programma samen.

Kies voor gemak en laat ons alles regelen

Kies je voor de Zeskamp Basic of de Zeskamp Deluxe, dan heb je zelf nergens omkijken naar. Wij zorgen vooraf, tijdens en na de zeskamp dat alles geregeld wordt.

Zo kun jij lekker zelf meedoen met de zeskamp of jouw aandacht besteden aan andere zaken die vaak op zo’n drukke dag ook nog geregeld moeten worden.

Kosten besparen met eigen spelbegeleiders

Vooral scholen en verenigingen moeten vaak zuinig zijn op iedere euro. Wil je toch een spectaculaire zeskamp organiseren met een wat kleiner budget? Kies dan voor onze Zeskamp Budget.

Bij dit concept ligt de algehele coördinatie nog steeds veilig in handen van Sanka Events (je hebt dus ook geen gedoe vooraf), maar begeleiden jullie zelf de zeskamp spellen. Op die manier kan met de inzet van bijvoorbeeld ouders, vrijwilligers, docenten of stagiaires veel worden bespaard op de kosten.

Zeskamp spellen huren

Misschien vind je het juist leuk om alles zelf te regelen of is er onvoldoende budget om de organisatie van de zeskamp uit te besteden?

In dat geval kun je bij ons zeskamp spellen huren, zoals bijvoorbeeld een stormbaan huren. In plaats van losse onderdelen, kun je ook een compleet zeskamp pakket huren. Je kunt dit zelf komen ophalen bij onze loods of door ons laten bezorgen en opbouwen.

Interesse in een zeskamp organiseren? Reserveer direct of vraag een vrijblijvende prijsopgave aan. Neem contact op via 06 28 86 48 55, info@sankaevents.nl of vul het contactformulier in.

Veelgestelde vragen

Uit hoeveel personen bestaat een team?

Afhankelijk van het spel zijn er maximaal vier personen gelijktijdig actief. Ieder team bestaat normaal gesproken uit vijf tot acht personen. Dat zorgt ervoor dat de teams niet te klein zijn (bij actieve spellen kun je dan regelmatig wisselen om heel even te rusten) en niet te groot (in dat geval zou het te lang duren, voordat je weer aan de beurt bent). Als je toch graag in kleinere of grotere teams werkt, kunnen we het programma en de rondetijden hierop aanpassen.

Hoe lang duurt één spellenronde?

Afhankelijk van het complete schema duurt een spellenronde drie tot vijf minuten. Dat zorgt ervoor dat het afwisselend blijft. Uiteraard is het mogelijk om de rondes langer te laten duren, maar het zou dan verstandiger zijn om het aantal spellen uit te breiden. Dat voorkomt dat de deelnemers zich tijdens een spel gaan vervelen.

Hoe lang duurt een zeskamp gemiddeld?

De ideale tijdsduur voor een zeskamp ligt tussen twee en drie uur (afhankelijk van de setting, gezamenlijke pauzes, etc.). Natuurlijk is het mogelijk om het programma wat in elkaar te duwen of op te rekken, maar dan moet er vooraf samen goed worden gekeken naar de invulling. Het moet natuurlijk geen ‘ren je rot’ of ‘never ending story’ worden.

Kan een zeskamp op iedere gewenste locatie plaatsvinden?

In principe kan een zeskamp op iedere locatie (zowel binnen als buiten) plaatsvinden. De ideale ondergrond is gras of de zaal van een sportvloer. Mocht de zeskamp plaatsvinden op bijvoorbeeld zand of asfalt, dan passen we de invulling van het programma hierop aan.

Hoeveel ruimte is er nodig voor de uitvoering van een zeskamp?

In de basis kunnen we uit de voeten met een ruimte van 20 meter x 30 meter. Dit is bij groepen tot acht teams (circa 50 deelnemers) met één grote attractie. Hoe meer deelnemers en hoe meer attracties, des te meer ruimte er nodig is voor de uitvoering van de zeskamp. Wij adviseren je graag.

Kunnen mensen die slecht ter been zijn ook deelnemen?

De zeskamp bestaat uit sportieve onderdelen en uit tactische spellen, die geen of minder fysieke inspanning vereisen. Afhankelijk van de keuze van de spellen kunnen deelnemers met een blessure of deelnemers die slecht ter been zijn dus ook een gedeelte van de zeskamp meedoen. Bovendien heeft ieder team ook wat sturing en aanmoediging nodig. Deze personen fungeren dan ook als coach.

Wat gebeurt er bij slecht weer?

Het gebeurt bijna nooit dat het een hele dag regent en het complete programma moet worden afgelast. Indien er alleen een buitenlocatie beschikbaar is, is het risico natuurlijk altijd aanwezig dat de zeskamp bij slecht weer tijdelijk moet worden stilgelegd of spellenrondes iets moeten worden ingekort. Dat doen we altijd in overleg. Uiteraard hoopt iedereen op droog weer en aangename temperaturen, maar in de praktijk zien we dat deelnemers als ze eenmaal bezig zijn weinig last hebben van eventueel ‘wat mindere weersomstandigheden’.

Wat gebeurt er bij extreem warm weer?

Een lekker zonnetje tijdens de zeskamp is natuurlijk heerlijk. Bij warm weer kunnen er waterspellen worden opgenomen in het programma, zoals waterhelmen, waterkakbroeken of de sponzenrace. Ook een groot opblaasbaar zwembad kan verkoeling bieden en onderdeel zijn van de zeskamp. Bij extreme hitte kunnen er voorzorgsmaatregelen worden genomen, zoals tenten of parasols voor extra schaduw en natuurlijk extra drinkpauzes.

Speciale wensen of zeskamp ideeën

Door onze jarenlange ervaring hebben we al honderden zeskampen georganiseerd en nagenoeg iedere situatie al meegemaakt. In bijzondere situaties kunnen we dus meestal een goed advies geven. Heb jij speciale wensen of bijzondere zeskamp ideeën? Wij horen het graag en denken graag met je mee. Neem gerust contact op via 06 – 28 86 48 55, info@sankaevents.nl of vul het contactformulier in.