Kapstok huren of een complete garderobe? | Sanka Events
Één aanspreekpunt, alles geregeld Snelle en duidelijke communicatie Flexibel en enthousiast personeel
Één aanspreekpunt, alles geregeld Snelle en duidelijke communicatie Flexibel en enthousiast personeel
Home > Kapstokken

Kapstok huren

Wil je een kapstok of garderobe huren voor jouw event? Bij Sanka Events heb je de keuze uit verschillende opties. Zo kun je een mobiel garderoberek huren met haakjes, maar je kunt ook een mobiele garderobe huren met kledinghangers.

Je kunt daarnaast gebruik maken van accessoires, zoals garderobenummers en paraplutasjes. Wil je jouw garderobe perfect geregeld hebben? Dan kun je jouw garderobe laten begeleiden en bewaken door Sanka Events.

Bekijk hieronder alle verschillende opties van de garderobe verhuur:

Een kapstok huren wordt vaak vergeten

Toegegeven: het is niet het eerste waar je aan denkt als je een bruiloft, bedrijfsfeest of jubileum organiseert. Maar een garderobe huren is een essentieel onderdeel van ieder evenement.

Je wilt immers dat jouw gasten hun jassen, mutsen, sjaals en paraplu’s netjes kunnen opbergen, zodat naderhand niemand zijn of haar spullen kwijt is.

Mobiele kapstok huren met haakjes of kledinghangers

Bij het huren van een garderobe heb je de keuze uit mobiele garderoberekken met haakjes of met kledinghangers.

Het gebruik van een kapstok met haakjes heeft als voordeel, dat je hierop doorgaans meer jassen kwijt kunt dan bij een mobiele kapstok waarbij gebruik wordt gemaakt van kledinghangers. Zo heeft iedere kapstok 36 haakjes en kun je per haakje twee jassen ophangen.

Het voordeel van kledinghangers daarentegen is dat je ook jassen met een kapot lusje kunt ophangen. Dit lukt als je enkel gebruik maakt van haakjes uiteraard niet. Daarnaast hebben de kledinghangers ook een broeklat die gebruikt kan worden voor het ophangen van bijvoorbeeld losse sjaals.

Kapstok huren en zelf vervoeren

Je kunt bij ons een garderoberek huren en dit zelf vervoeren. Het langste onderdeel is circa 1,85 meter. Houd er dus rekening mee dat dit in jouw auto of ander vervoersmiddel past. Het monteren van het garderoberek is snel en eenvoudig. Hiervoor is geen gereedschap nodig.

Uiteraard kun je bij het garderobe huren ook gebruik maken van de service van Sanka Events, en de kapstok door ons laten bezorgen en op- en afbouwen.

Kapstok huren met garderobenummers

Wil je kapstokken huren voor een groot evenement, adviseren wij om te werken met garderobenummers. Zo kun je het voor jouw gasten, door middel van verschillende nummers en kleuren, eenvoudig maken om hun eigendommen terug te vinden.

Bewaakte garderobe huren

Als je veel gasten ontvangt op jouw feest of event, is de kans op chaos bij het ophangen en ophalen van de jassen aanwezig. Wil je dit voorkomen? Dan kan een garderobe huren met begeleiding en bewaking een geschikte oplossing zijn.

Om alles snel en soepel te laten verlopen, is enige voorbereiding noodzakelijk. Wij adviseren jou graag en verzorgen voor jou desgewenst de complete garderobe, inclusief balie, garderobenummers en uitvoerend personeel.

Wil je een kapstok huren? Reserveer direct of vraag een vrijblijvende prijsopgave aan. Neem contact op via 06 28 86 48 55, info@sankaevents.nl of vul het contactformulier in.

Veelgestelde vragen

Van welk materiaal is het garderoberek gemaakt?

Onze kapstokken zijn gemaakt van ronde stalen buizen. Ze zijn uitgevoerd in zware kwaliteit en geschikt voor intensief gebruik in drukke garderobes. De rubberen wielen hebben een diameter van 10 cm. Hierdoor zijn de garderoberekken zelfs volledig beladen nog makkelijk verrijdbaar.

Wat zijn de afmetingen van een kapstok?

Ieder mobiel garderoberek is 1,70 meter hoog en 1,80 meter lang. Als er jassen aan hangen is de breedte (inclusief de jassen) ongeveer 60 centimeter. Houd er bij het kapstok huren rekening mee dat de gasten rondom de garderobe voldoende ruimte hebben om hun jassen op te hangen en weer van de kapstok te halen.

Raken de opgehangen jassen de grond?

Bij Sanka Events kun je, in tegenstelling tot bij sommige andere aanbieders, alleen kapstokken huren met een hoge buis. Dat betekent dat alle jassen worden opgehangen op 1,70 meter boven de grond. De jassen van jouw gasten worden dus nooit smerig, doordat de onderkant van de jas over de vloer sleept.

Hoeveel kapstokken heb ik nodig?

Ga je een kapstok huren, houd dan rekening met het aantal gasten en het jaargetijde. Een kapstok met haakjes biedt ruimte aan circa 72 jassen. Aan een kapstok met kledinghangers kun je ongeveer 50 jassen ophangen.

In de winter dragen jouw gasten uiteraard dikkere jassen dan in de zomer en is een extra garderobe huren meestal geen overbodige luxe.

Hoe hang ik jassen met een kapot lusje op?

De meeste klanten die bij ons een kapstok huren, kiezen voor een garderobe met haakjes. Wil je voorbereid zijn op jassen met kapotte lusjes, dan adviseren wij om voor ongeveer 10% van jouw gasten een kledinghanger erbij te huren. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan en dat alle jassen kunnen worden opgehangen.

Waar laten mijn gasten hun sjaals, mutsen en paraplu’s?

In de winterperiode wanneer mensen vaak een sjaal en een muts dragen, kun je het beste een kapstok huren met kledinghangers. Onze kledinghangers hebben een broeklat, waaraan je eenvoudig ook een sjaal of muts kunt ophangen.

Voor eventuele paraplu’s kun je speciale paraplutasjes kopen. Jouw gasten kunnen hun paraplu opbergen in zo’n tasje en samen met hun jas ophangen aan de kapstok.

Zijn de garderoberekken aan elkaar te koppelen?

Het is niet nodig om onze kapstokken aan elkaar te schakelen. Je kunt de afzonderlijke rekken helemaal tegen elkaar aanschuiven. Zo blijf je flexibel tijdens het kapstok huren, ook als je naderhand nog een garderobe wilt verschuiven.