Heater huren? Terrasverwarmer huren met gas | Sanka Events
Één aanspreekpunt, alles geregeld Snelle en duidelijke communicatie Flexibel en enthousiast personeel
Één aanspreekpunt, alles geregeld Snelle en duidelijke communicatie Flexibel en enthousiast personeel
Home > Verhuur > Heaters

Heater huren

Wil je een heater huren? Dit is een goede oplossing om bezoekers van feesten of evenementen warmte te bieden op een terras, in een tent of in de buitenlucht. Bij Sanka Events kun je eenvoudig een terrasverwarmer huren.

Bekijk hieronder de verschillende opties voor het huren van een terrasheater. Maak je keuze en vraag vrijblijvend een offerte aan:

Heater huren voor jouw buitenfeestje

Vaak worden feestjes (deels) buiten gevierd. In de zomer is dat natuurlijk geen enkel probleem. Maar in het voorjaar of in de herfst kan het kwik ’s avonds opeens flink dalen, maar er is geen optie om het gezelschap naar binnen te verplaatsen. Een terrasverwarming huren biedt daarvoor de ideale oplossing.

Terrasheater huren ook in de winter

Misschien is jouw huis wel te klein om aan alle gasten onderdak te bieden en betrek je daarom jouw tuin of terras bij het feest. Wil je dat jouw gasten het ook daar aangenaam warm hebben? Dan is een heater huren een goed idee. Dan hebben jouw gasten het ook in de winter comfortabel buiten.

Een terrasverwarmer huren zorgt letterlijk voor een warme sfeer. Vaak verzamelen gasten zich rondom een heater, die behalve warmte ook gezelligheid uitstraalt.

Terrasverwarming huren die op gas werkt

Voor een vrij open ruimte, zoals een terras of tent, kun je het beste een gasheater huren. Dit type heaters geeft stralingswarmte af, waardoor het in de directe nabijheid van de heater heerlijk warm is. Bovendien wordt deze hitte beter en in alle richtingen verspreid. In een straal van circa drie meter rondom de heater is het behaaglijk warm.

Ook als er geen stroompunt in de buurt is waar de verwarming moet worden geplaatst, kun je het beste een terrasverwarmer huren. Hierbij heb je namelijk geen stroom nodig.

Gemakkelijk te bedienen heater huren

Onze heaters zijn eenvoudig te bedienen. Na het aansluiten van de gasfles wordt deze opengedraaid. Met een draaiknop op de heater start je de gastoevoer en middels een ontstekingsknop start je de verbranding.

De draaiknop van de gastoevoer houd je ongeveer 20 seconden vast. Daarna kun je de gastoevoer traploos instellen en dus zelf bepalen hoe hard de heater moet branden.

Transport van de heater

Ga je een heater huren, dan is het belangrijk om goed na te denken over het transport. De heaters zijn inschuifbaar en de bovenste kap is demonteerbaar. Desondanks heb je een busje, aanhangwagen of ruime personenauto nodig om de heater te vervoeren.

Uiteraard kun je ook een terrasverwarmer huren en laten bezorgen door Sanka Events. Dan komen wij de heater op de gewenste locatie bezorgen en weer ophalen.

Heater huren inclusief installatie

Je kunt een terrasheater huren en gemakkelijk zelf installeren. Je moet er wel voor zorgen dat de toevoerslang goed en veilig is gekoppeld aan de gasfles.

Kies je voor een terrasverwarmer huren inclusief transport door Sanka Events, dan sluiten wij de heater op locatie ook altijd even netjes voor jou aan.

Toebehoren bij de heater verhuur

Uiteraard kun je behalve een heater ook een bijbehorende gasfles huren bij ons. Wij leveren standaard twee gasflessen (je krijgt één reserve fles), zodat je tijdens jouw evenement nooit zonder gas komt te zitten.

Het verbruik van het gas wordt achteraf gewogen en op basis van het daadwerkelijke gasverbruik worden de kosten voor het verbruikte gas berekend.

Terrasverwarmer huren alleen in geventileerde ruimtes

Ga je een terrasheater huren en gebruiken, dan komt er hitte vrij door de verbranding van gas. Hierbij ontstaan afvalstoffen. Dit kan geen kwaad, mits de ruimte waarin de heater staat goed geventileerd is.

Ga je bijvoorbeeld een partytent huren en wil je die verwarmen, dan is een heater huren een prima optie. In een tent zitten genoeg gaten en kieren, waardoor er voldoende ventilatie is.

Ventilatorkachel huren voor afgesloten ruimtes

Wil je een afgesloten, matig geventileerde ruimte verwarmen (zoals bijvoorbeeld een garage, bouwkeet of tuinhuisje), dan kun je beter een elektrische kachel huren of een elektrische heater huren.

Doordat deze op elektriciteit werkt komen hier geen afvalstoffen vrij door verbranding en kan deze ook in dergelijke ruimtes worden gebruikt. Bij Sanka Events kun je voor dit soort doeleinden een ventilatorkachel huren.

Wil je een heater huren? Reserveer direct of vraag een vrijblijvende prijsopgave aan. Neem contact op via 06 28 86 48 55, info@sankaevents.nl of vul het contactformulier in.

Veelgestelde vragen

Kan ik een ruimte warm stoken met een gasheater?

In principe niet. Een gasheater mag alleen worden gebruikt in goed geventileerde ruimtes, zoals een terras of tent. Hier ontsnapt dus veel lucht, ook de warme lucht. Een heater huren die op gas werkt is dan ook niet bedoeld om een ruimte warm te stoken.

Gasheaters werken met stralingswarmte. Dat wil zeggen dat het in de directe nabijheid van de heater lekker warm is, maar dat het als de heater uit gaat ook direct afkoelt. Wil je een afgesloten ruimte verwarmen, dan kun je het beste een elektrische kachel huren, zoals een ventilatorkachel.

Wat is het bereik van een gasheater?

Rondom een gasheater is het aangenaam warm. Je kunt ongeveer een straal van drie meter rondom de heater aanhouden als gebied waarin de gasten een aangename warmte ervaren. Daarbuiten merk je ook nog dat er een heater aan staat, maar kan het al een stuk frisser worden. Wil je een groter gebied verwarmen, dan kun je het beste een extra heater huren.

Hoeveel heaters heb ik nodig voor mijn feest of evenement?

Met één terrasverwarmer kun je ongeveer een vloeroppervlak van 25m2 tot 30m2 bestrijken. Ongeveer 25 gasten kunnen dan profiteren van de warmte van de gasheater. Voor bijvoorbeeld een partytent van 4×4 meter is dat dus voldoende. Vindt jouw evenement plaats in een grotere partytent of ruimte, dan kun je beter meerdere heaters huren.

Is het gebruik van een terrasheater veilig?

Ja hoor, je kunt veilig een terrasverwarmer huren. Uiteraard mag de heater niet worden afgedekt in verband met brandgevaar en moeten jouw gasten er rekening mee houden dat een gasheater erg heet kan worden. Verder is het van belang om alleen voor heater verhuur te kiezen als deze wordt geplaatst in een goed geventileerde ruimte, zoals een terras of tent.

Mag ik een terrasheater in een partytent plaatsen?

Ga je een heater huren dan mag je deze ook in een partytent plaatsen, mits deze tent hoog genoeg is. De partytenten die wij verhuren hebben een nokhoogte van ongeveer 2,75 meter. Als je de gasheater precies in het midden van de tent plaatst (dus onder het hoogste punt van de tent), is er boven de heater voldoende afstand tot het dak van de tent.

Let op: jij blijft als huurder altijd verantwoordelijk voor de veiligheid. Let er dus goed op dat jouw gasten een heater niet zelfstandig gaan verplaatsen en dat er zich geen voorwerpen in de directe nabijheid van de heater bevinden, die vlam kunnen vatten. Ook is het belangrijk dat er boven de heater altijd minimaal 50 centimeter vrije ruimte is.

Hoeveel gas verbruikt een terrasheater per uur?

Je kunt bij ons niet alleen een heater huren, maar ook het benodigde gas. Wij leveren altijd voldoende gasflessen, zodat je tijdens jouw feest of evenement altijd genoeg hebt.

Als je een terrasheater op de hoogste stand zet, verbruikt deze circa één kilogram gas per uur. De gastoevoer van de heaters is traploos verstelbaar. Bij een lagere stand verbruikt de heater uiteraard ook minder gas.