Oud Hollandse spellen huren? Ruime keuze | Sanka Events
Één aanspreekpunt, alles geregeld Snelle en duidelijke communicatie Flexibel en enthousiast personeel
Één aanspreekpunt, alles geregeld Snelle en duidelijke communicatie Flexibel en enthousiast personeel
Home > Verhuur > Oud Hollandse Spellen

Oud Hollandse Spellen huren

Oud Hollandse spellen huren? Bij Sanka Events kun je zowel losse Oud Hollandse spelletjes huren als een compleet pakket. Bovendien zorgen wij voor alle toebehoren, zoals score formulieren, handleidingen met speluitleg en pennen.

Bekijk hieronder onze verschillende Oud Hollandse spellen:

Oud Hollandse spellen huren: een stukje nostalgie

Wie kent ze niet? Typisch Oud Hollandse spelletjes die van generatie op generatie worden overgedragen. Spellen die jouw opa en oma ook al hebben gespeeld.

Zo kun je een Haakse Sjoelbak huren. Dit is het bekende spel sjoelen, alleen dan met een bak met een haakse hoek. Of probeer snel te reageren en het balletje (de muis) te vangen bij het Kat en Muis huren. Wil je een groot spel dan kun je de Kegelbaan huren. Hier proberen deelnemers de tien kegels om te gooien met een bal.

Andere voorbeelden van bekende Oud Hollandse spelletjes zijn:

Concurrentie voor de Playstation

Ondanks dat de jeugd tegenwoordig opgroeit met spelcomputers en mobiele telefoons, worden gezelschapsspelen nog steeds zeer gewaardeerd. Zeker als de hele familie meespeelt of alle collega’s meespelen. Dus ga je een familiedag organiseren of een bedrijfsfeest organiseren? Dan is Oud Hollandse spellen huren zeker een goede optie.

Oud Hollandse spellen huren zorgt voor verbinding

Omdat de spellen kunnen worden gespeeld door jong en oud, is een leeftijdsverschil bij de deelnemers geen enkel probleem. Oud Hollandse spellen spelen zorgt voor interactie, samenzijn in een ongedwongen sfeer en veel plezier. Iedereen kan meedoen.

Handgemaakte Oud Hollandse spellen huren

De spelletjes die wij gebruiken voor de Oud Hollandse spellen verhuur zijn allemaal handgemaakt en van goede kwaliteit. Alles is gemakkelijk te vervoeren en snel opgebouwd. Uiteraard is het ook mogelijk om alle spullen door Sanka Events te laten bezorgen, opbouwen, afbouwen en weer ophalen.

Alleen spelen of in teams

Bijna alle spelletjes kun je alleen spelen. Je kunt dan de score per deelnemer bijhouden op een meegeleverd score formulier. Zo kun je achteraf vergelijken wie de hoogste score heeft gehaald. Wil je vooral in groepjes spelen? Dan kun je het beste de volgende Oud Hollandse Spellen hiervoor inzetten:

Oud Hollandse spellen huren in alle maten

Er zijn kleine en grote Oud Hollandse spellen. Wil je vooral kleine spelletjes gebruiken dan kun je het beste kiezen voor:

Moderne varianten van Oud Hollandse spellen huren

Er zijn ook enkele moderne uitvoeringen van oude spelletjes. Zo moet je bij het Basketbiljart huren een golfbal in een basket stoten met behulp van een biljartkeu. Bij Hoedjewip huren moet je badminton-shuttles lanceren.

Bij Slingerplank huren probeer je de bal zo ver mogelijk te laten rollen door middel van het laten kantelen van een plank. En bij Spiegelkast huren is het de bedoeling dat je met de pen op een vel papier een parcours aflegt, terwijl je in een spiegel kijkt.

Een van de meest bekende onderdelen is het Spiraal huren. Dit spel wordt ook wel de zenuwspiraal of de bibberspiraal genoemd. Deelnemers moeten met een ring aan een stok de spiraal volgen, zonder deze daadwerkelijk aan te raken. Als dit gebeurt hoor je een hard geluid en moet je terug naar het begin.

Losse spelletjes of een pakket Oud Hollandse spellen huren

Je kunt losse Oud Hollandse spelletjes huren, maar de meeste mensen kiezen voor een spellenpakket met zes tot achttien spellen. Je kunt dit pakket helemaal zelf samenstellen, maar wij kunnen je ook adviseren bij het samenstellen van dit pakket. Voor iedere doelgroep zijn weer andere spellen het meest geschikt. Wij adviseren je graag.

Interesse in Oud Hollandse spellen huren? Reserveer direct of vraag een vrijblijvende prijsopgave aan. Neem contact op via 06 28 86 48 55, info@sankaevents.nl of vul het contactformulier in.

Veelgestelde vragen

Passen alle spellen in een normale personenauto?

De kegelbaan is te lang voor vervoer in een personenauto. Hiervoor heb je dus een aanhangwagen of een busje nodig. Ook het stokvangspel en de haakse sjoelbak hebben grotere afmetingen. Deze passen wel in een auto, maar nemen veel plaats in. Wil je een heel pakket Oud Hollandse spellen huren? Dan adviseren we jou om gebruik te maken van de service van Sanka Events m.b.t. bezorgen en ophalen van de spelletjes.

Worden de spellen op de grond of op een tafel gespeeld?

Nagenoeg alle Oud Hollandse spelletjes worden op een tafel gespeeld. Alleen het spel gatenkaas en het stokvangspel staan standaard op de grond. Mocht je geen tafels ter beschikking hebben dan kunnen de andere spellen uiteraard ook op de grond worden gespeeld, of je kunt bij ons biertafels huren om de spellen op te spelen.

Hoe lang duurt het spelen van de Oud Hollandse spellen?

Per spel ben je normaal gesproken ongeveer vijf minuten bezig. Wil je dus een (ruim) uur met leuke spellen vullen, dan kun je het beste een pakket Oud Hollandse spellen huren . Natuurlijk ligt het er ook aan hoe snel er wordt door gewisseld en hoeveel er tussendoor wordt gekletst door de deelnemers. Is het alleen bedoeld als nevenactiviteit? Dan kun je ook losse Oud Hollandse spelletjes huren.

Heb ik verder nog iets nodig om de spellen te kunnen spelen?

Behalve tafels en de spellen zelf heb je niets nodig. Ga je Oud Hollandse spellen huren bij Sanka Events, dan krijg je er namelijk alle toebehoren bij. Zo ontvang je handleidingen met de speluitleg en een toelichting op de puntentelling. Maar ook stopwatches, stroomkabels (voor de zenuwspiraal), score formulieren, pennen en alle benodigde losse onderdelen worden standaard meegeleverd. Daar heb je dus geen omkijken naar.