Heliumballonnen bestellen? Vrolijk en feestelijk | Sanka Events
Één aanspreekpunt, alles geregeld Snelle en duidelijke communicatie Flexibel en enthousiast personeel
Één aanspreekpunt, alles geregeld Snelle en duidelijke communicatie Flexibel en enthousiast personeel
Home > Verhuur > Heliumballonnen

Heliumballonnen bestellen

Heliumballonnen bestellen doe je snel en eenvoudig bij Sanka Events. Je kunt bij ons losse heliumballonnen kopen, maar je kunt ook een tros heliumballonnen bestellen.

Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden voor heliumballonnen kopen:

Heliumballonnen bestellen voor jouw feest

Je kunt helium ballonnen kopen voor verschillende gelegenheden. Of het nu gaat om een bedrijfsfeest, een bruiloft of een verjaardag: heliumballonnen zorgen altijd voor een feestgevoel.

Het is een leuke versiering aan het plafond, op tafel en op de grond. Het is ook leuk om ze uit te delen, omdat mensen er altijd vrolijk van worden.

Losse heliumballonnen bestellen

Je kunt bij ons losse heliumballonnen kopen. Deze ballonnen kunnen wij indien gewenst voorzien van een lintje. De losse ballonnen kun je bijvoorbeeld onder het plafond hangen als plafondversiering. Je kunt er ook voor kiezen om de ballonnen los of in trosjes aan verschillende voorwerpen vast te binden.

Trosjes heliumballonnen kopen

Je kunt ook trosjes heliumballonnen bestellen die bevestigd zijn aan een stijlvol ballongewicht. Deze trosjes kun je op tafel of op de grond plaatsen en gebruiken als decoratie en aankleding van jouw feestlocatie.

Helium kopen en zelf ballonnen vullen

Wil je liever zelf ballonnen vullen met helium, omdat dit bijvoorbeeld praktischer is dan grote aantallen ballonnen te vervoeren?

Je kunt bij Sanka Events ook losse ballonnen, lintjes, gewichten en helium kopen. Met dit doe-het-zelf-pakket kun je vervolgens zelf aan de slag gaan en jouw eigen heliumballonnen vullen.

Verschillende kleuren heliumballonnen bestellen

Bij Sanka Events kun je heliumballonnen kopen in tien verschillende kleuren. Je kunt standaard heliumballonnen kopen in de kleuren geel, oranje, rood, groen, blauw, roze, paars, wit, zwart en bruin.

Metallic heliumballonnen kopen

Naast de gewone ballonnen kun je bij ons ook metallic heliumballonnen bestellen. Deze ballonnen hebben een mooie glans en geven een extra feestelijke uitstraling.

Je kunt bij Sanka Events metallic heliumballonnen kopen in vier kleuren, namelijk: goud, zilver, parelmoer en wit.

Hartjes heliumballonnen bestellen

Tot slot kun je bij ons ook speciale hartjesballonnen kopen in de kleuren rood, roze en wit. Deze ballonnen hebben de vorm van een hartje.

Heliumballonnen bestellen en vervoeren

Je kunt bij ons heliumballonnen kopen en deze zelf komen afhalen bij onze loods. Uiteraard kun je ook gebruik maken van onze bezorgservice en de heliumballonnen op jouw locatie laten afleveren.

Wil je hele grote hoeveelheden heliumballonnen bestellen, dan is het meestal praktischer om de ballonnen op jouw locatie te vullen.

Nog meer feestelijke aankleding

Behalve heliumballonnen kopen, kun je bij ons ook skytubes of andere decoratie en eyecatchers huren. Zo kun je jouw feest of evenement mooi aankleden.

Wil je heliumballonnen bestellen? Reserveer direct of vraag een vrijblijvende prijsopgave aan. Neem contact op via 06 28 86 48 55, info@sankaevents.nl of vul het contactformulier in.

Veelgestelde vragen

Hoe groot zijn de ballonnen?

De normale ballonnen en de metallic ballonnen hebben een verticale doorsnede van circa 35 centimeter. De hartjesballonnen hebben een doorsnede van circa 30 centimeter.

Hoe lang blijft een heliumballon zweven?

Ga je heliumballonnen bestellen, dan kun je er rekening mee houden dat deze circa 12 tot 18 uur blijven zweven. Hoe lang de ballonnen exact blijven zweven is van vele factoren afhankelijk. Zo kan direct zonlicht de zweefduur met wel 50% verkorten.

Hoe lang duurt het zelf vullen van heliumballonnen?

Wil je geen kant-en-klare heliumballonnen bestellen, maar de ballonnen liever zelf vullen? Als je eenmaal een beetje geoefend bent, kun je circa 100 ballonnen per uur vullen met helium en voorzien van een lintje.

Hoeveel gewicht kan een heliumballon tillen?

Als een ballon net is gevuld met helium, heeft deze een draagkracht van circa 10 gram. Deze draagkracht neemt geleidelijk af, totdat de ballon na circa 15 uren zijn eigen gewicht niet meer kan dragen en naar beneden zakt.

Hoeveel ballonnen heb ik nodig om het plafond te bedekken?

Wil je heliumballonnen gebruiken om het plafond te bedekken, dan heb je ongeveer zeven tot negen ballonnen nodig per vierkante meter. Wil je een ruimte van 20 vierkante meter afdekken met ballonnen, dan moet je dus ongeveer 160 heliumballonnen kopen.

Is helium als gas gevaarlijk?

Helium is op zichzelf absoluut niet gevaarlijk. Helium is als edelgas inert, wat betekent dat het niet reageert of verandert. Als helium vrijkomt dan lost het op in de lucht. Helium is dus niet brandbaar of giftig.

Is helium inademen gevaarlijk?

Zodra je helium inademt, komt dit in jouw longen terecht. Doordat het geluid zich in heliumgas drie keer zo snel verplaatst als in lucht, wijzigt de resonantie in jouw spraakholte en krijg je een grappig, hoog stemmetje.

Het helium in jouw longen verdrijft de aanwezige zuurstof. Dit gaat bijna altijd goed, omdat het helium bij het uitademen jouw longen weer verlaat en plaats maakt voor nieuwe zuurstof.

Er is echter een kleine kans dat de longen zich niet op tijd weer vullen met zuurstof. Je kunt dan in één klap bewusteloos raken en aan acuut zuurstofgebrek overlijden. Helium inademen is dus gevaarlijk.

Zijn heliumballonnen milieuvriendelijk?

Onze ballonnen zijn van 100% natuurlatex (gemaakt van het sap van de rubberboom) en daardoor volledig biologisch afbreekbaar. Deze latexballonnen doen er net zo lang over als een eikenblad om te vergaan.

Verzorgen jullie ook ballon-oplatingen?

Nee, wij laten geen ballonnen op. Ballonnen zijn leuk, vrolijk en feestelijk. Wij begrijpen heel goed dat er sommige gelegenheden zijn, waarbij het ceremonieel oplaten van ballonnen gewenst is. Toch adviseren wij om geen ballonnen op te laten in de vrije natuur en te kiezen voor andere oplossingen.

Wij werken met volledig biologisch afbreekbare ballonnen en op aanvraag met speciaal lint, dat oplost in water. Desondanks zijn de ballonnen die weer naar beneden komen na het oplaten, belastend voor het milieu. Dit komt met name, omdat dieren de resten van de ballon aanzien voor voedsel en kunnen stikken in de knoop van de ballon.