Partytent huren? Met opbouw en bezorgservice | Sanka Events
Één aanspreekpunt, alles geregeld Snelle en duidelijke communicatie Flexibel en enthousiast personeel
Één aanspreekpunt, alles geregeld Snelle en duidelijke communicatie Flexibel en enthousiast personeel
Home > Verhuur > Partytenten

Partytent huren

Partytent huren? Bij Sanka Events kun je kleine en grote partytenten huren. Bovendien maken wij het aanbod aan partytenten compleet met alle toebehoren, zoals bijvoorbeeld een tentvloer, heater, feestverlichting en stormblokken. Uiteraard is bij de partytentverhuur het bezorgen en op- en afbouwen van de tenten mogelijk.

 

Bekijk hieronder de verschillende partytenten en toebehoren:

Partytenten verhuur voor bedrijven en particulieren

Of het nu gaat om een feestje in de eigen achtertuin, een activiteit bij de vereniging of een personeelsfeest bij jouw bedrijf: een partytent huren is een uitstekende oplossing om de gasten van jouw evenement niet in de regen te laten staan.

Ook in de zomer bij felle zonneschijn biedt een tent uitkomst. Je kunt dan juist een partytent huren om voor de nodige schaduw te zorgen. Vind je hiervoor een partytent te groot, dan kun je in plaats hiervan ook een parasol huren.

Stevige partytent te huur

Onze tenten zijn van stevige kwaliteit en uiteraard waterdicht. Door de witte kleur ogen ze fris en ruimtelijk.

Ga je een partytent huren dan kun je zelf bepalen welke wanden je wel of niet wilt gebruiken. De zijwanden bestaan uit wit doek met ramen. Deze zijwanden kun je eventueel gedeeltelijk omslaan om een extra doorgang te creëren. De kopse kanten kun je gedeeltelijk openritsen.

Voornamelijk in de zomer kan het ook wenselijk zijn om één of meerdere zijwanden compleet weg te laten, zodat er in de tent een fris windje kan waaien.

Grote en kleine partytenten huren

Bij Sanka Events zijn kleine en grote partytenten te huur. De kleine tent heeft een afmeting van 4 x 4 meter. De grote tent is dubbel zo groot, namelijk 8 x 4 meter.

Wil je een grotere partytent huren? Dan kun je ervoor kiezen om meerdere tenten aan elkaar te schakelen. De tenten worden dan aan de niet-kopse-kanten middels een regengoot aan elkaar geschakeld. Op deze manier kun je zelf de grootte van jouw tent bepalen.

Partytent verhuur met eigen op- en afbouw

Ga je bij Sanka Events een partytent huren, dan kun je ervoor kiezen om de tent zelf op te halen en op- en af te bouwen. Alle tentstangen zijn met kleuren gecodeerd en met behulp van onze handleiding is het opbouwen geen moeilijke klus.

Je moet er bij het vervoeren wel rekening mee houden dat de langste stangen circa 210 cm lang zijn. Daarnaast zijn er minimaal twee personen nodig voor het opbouwen van een tent. Afhankelijk van hoe handig jullie zijn, duurt het opbouwen van een partytent zo’n 30 minuten.

Partytent huren inclusief service en transport

Kies je voor extra gemak dan komen wij de tenten op jouw locatie bezorgen en zorgen wij er ook voor dat de tenten netjes worden op- en afgebouwd. Je hebt dan zelf nergens omkijken naar bij de partytentverhuur, wat ook een prettige gedachte kan zijn.

Partytenten verankeren

Of je de tenten nu zelf op- en afbouwt of dat je dit door ons laat verzorgen: de partytenten moeten altijd goed worden verankerd, om wegwaaien te voorkomen.

Als de gehuurde partytent op gras wordt geplaatst kan de tent worden vastgezet met touwen en pinnen die in het gras worden geslagen. Soms bevinden zich in de nabijheid van de tent ook vaste objecten, zoals een lantaarnpaal, een schutting of een ander ankerpunt. Ook hieraan kan een tent met touwen worden bevestigd.

Wordt een tent op een verharde ondergrond geplaatst en zijn er verder geen mogelijkheden om de tent vast te zetten, dan kun je hiervoor stormblokken huren. Deze blokken wegen 25 kilogram per stuk en kunnen middels een touw aan de partytent worden bevestigd.

Partytentverhuur met houten vloer

Wil je een partytent huren voor een verharde ondergrond dan is het meestal niet nodig om voor de vloer extra maatregelen te treffen. Wordt de tent op bijvoorbeeld gras of zand geplaatst, dan kun je behalve een partytent huren ook een houten tentvloer huren.

Deze tentvloer bestaat uit houten delen die aan elkaar worden geschakeld. Dit is een ideale oplossing als je bijvoorbeeld de ondergrond (zoals gras) wilt beschermen of als je wilt voorkomen dat jouw gasten met hun voeten in de modder staan.

Verwarming voor in de partytent huren

Een partytent wordt natuurlijk vaak buiten geplaatst en behalve in de zomerperiode kan het dan soms flink koud worden in de tent. Om ervoor te zorgen dat het in de tent lekker warm is kun je één of meerdere heaters huren.

Deze gasheaters zorgen voor een aangename en constante stralingswarmte, waardoor jouw gasten het behaaglijk warm zullen hebben.

Feestelijke aankleding huren voor in de tent

Vaak moet een tent natuurlijk ook feestelijk worden aangekleed. De meest gebruikte manier om de tent een vrolijke uitstraling te geven is het ophangen van gekleurde lampjes. Hiervoor kun je feestverlichting huren.

Maar ook voor alle andere aankleding die je kunt combineren met de partytent verhuur kun je bij Sanka Events terecht.:

Kortom: wij hebben naast een partytent huren ook alle aankleding in huis om van jouw feest een groot succes te maken.

Interesse in partytent huren? Reserveer direct of vraag een vrijblijvende prijsopgave aan. Neem contact op via 06 28 86 48 55, info@sankaevents.nl of vul het contactformulier in.

Veelgestelde vragen

Is het moeilijk om een tent zelf op te bouwen?

Ga je een partytent huren dan is het niet moeilijk om deze zelf op te bouwen. Alle stangen en koppelstukken zijn voorzien van gekleurde stickers. In combinatie met onze handleiding kun je het op- en afbouwen van de tent dan ook prima zelf doen. Het kost alleen even wat tijd en je moet met minimaal twee personen zijn. Vooral als de poten onder de tent worden gezet is er even wat kracht nodig. Maar met twee personen die een beetje handig zijn is dit klusje in circa 30 tot 45 minuten gepiept.

Hoeveel personen passen er in een tent?

In een grote tent van 8 x 4 meter passen met gemak 40 personen. In een kleine tent van 4 x 4 meter passen circa 20 personen. Uiteraard is dit wel afhankelijk van wat er verder allemaal in de tent wordt geplaatst. Dus als je de tent vol zet met biertafels, statafels, heaters, een bar en koelkasten, dan is dit aantal uiteraard iets minder en moet je misschien meerdere partytenten huren.

Hoeveel tenten kan ik aan elkaar schakelen?

In principe kun je bij het partytent huren de tenten oneindig aan elkaar schakelen. Zo kun je dus zelf bepalen hoe groot de tent wordt. In de praktijk adviseren we om maximaal vier tenten aan elkaar te schakelen. Mocht je een grotere tent willen gebruiken, neem dan even contact met ons op. Dan kijken we samen naar een geschikte oplossing voor jouw situatie.

Hoe mooi zijn de partytenten?

Onze partytenten worden na ieder gebruik goed gepoetst en gecontroleerd. Je krijgt dus altijd een mooie tent die er strak uitziet. Uiteraard kunnen we niet garanderen dat er geen enkel vlekje op het tentdoek zit. Het tentzeil heeft een bepaalde structuur waardoor niet alle vlekjes kunnen worden verwijderd. Er kan dus hier en daar een klein beetje kleurverschil optreden, maar dat is minimaal. Partytenten huren is dus een prima, degelijke oplossing voor de meeste evenementen.

Hoe degelijk zijn de tenten?

De stangen en zeilen van de partytenten zijn van extra stevige kwaliteit, dus iets dikker en degelijker dan de standaard “huis, tuin en keuken partytenten”. Mits goed verankerd kunnen de tenten wel tegen een stootje, zeker op een afgeschermde plek zoals een achtertuin of in de nabijheid van een gebouw. Wordt de tent op een open vlakte geplaatst waar het heel hard kan waaien, dan is een partytent huren misschien een minder goed idee en kun je beter kiezen voor een robuustere tent.

Wat moet ik doen bij noodweer?

De partytenten kunnen best tegen een stootje, maar het zijn geen professionele tenten die geschikt zijn voor alle weersomstandigheden. Bij zeer hoge windkrachten is er een kans dat de tenten (zeker als deze op een open vlakte staan) gedeeltelijk wegwaaien. Hiervoor zijn deze tenten dan ook niet geschikt en is de partytent verhuur niet de beste oplossing. Uiteraard helpt het om de tent goed te verankeren. Een andere manier om wegwaaien van de tent tegen te gaan is om de tent of helemaal te sluiten (dus alle wanden dicht) of om twee wanden tegenover elkaar te openen. Dan kan de wind “onder de tent doorwaaien”. Het is in ieder geval niet verstandig om bij sterke wind slechts één zijde van de tent te openen. In dat geval waait de wind in de tent, maar kan deze vervolgens nergens ontsnappen en zal de tent “opstijgen”.

Zijn de partytenten waterdicht?

Bij de partytent verhuur hoeft u zich geen zorgen te maken dat het naar binnen regent. De daken van de partytenten worden regelmatig door ons vervangen en zijn waterdicht. Bij hevige regenval kan het voorkomen dat het op de naden van de daken of zijwanden een klein beetje vochtig wordt, maar daar heeft u geen last van. U kunt dus droog en onbezorgd genieten van uw feest en ook bij regen gerust een partytent huren.

Mogen de tenten nat retour worden gegeven?

Soms regent het flink en heb jij wellicht juist vanwege deze weersvoorspelling gebruik gemaakt van onze partytentverhuur. Dan is het niet te voorkomen dat de tent nat wordt. Wij begrijpen dat jij waarschijnlijk geen binnenruimte hebt om de tent te drogen, dus je mag de tent “gewoon” nat bij ons terugbrengen zonder extra kosten. Wij drogen deze dan in onze loods. We ontvangen de tenten graag wel schoon retour, dus zonder zand, modder en gras.

Hoeveel ruimte is er nodig om de tent te plaatsen?

Ga je een partytent huren dan is het belangrijk dat er op de plek waar de tent moet worden geplaatst 10 cm extra speling is aan iedere zijde van de tent. Voor het plaatsen van een tent van 8 x 4 meter heb je dus een ruimte nodig van circa 8,20 x 4,20 meter.

Hoeveel heaters zijn er nodig om een tent goed te verwarmen?

Een tent is nooit luchtdicht, daarom wordt een partytent altijd verwarmd met een heater die stralingswarmte afgeeft. Dat betekent dat de personen die in de nabijheid van de heater staan het lekker warm hebben. Voor een kleine tent van 4 x 4 meter is één heater voldoende. Voor een grote tent van 8 x 4 meter zou je ook kunnen volstaan met één heater. Echter worden dan niet alle hoeken van de tent verwarmd en houd je dus koude plekjes over. Daarom adviseren we als je kiest voor grote partytenten huren om altijd twee heaters te plaatsen, dan heeft iedereen het gegarandeerd aangenaam. Let er wel op om de heaters altijd recht onder het puntdak van de partytent te plaatsen en niet aan de zijkanten. Door de hitte kan de bovenkant van de beamer anders een gat in het dak branden.

Verzorgen jullie ook maatwerk rondom de tenten?

Wij krijgen wel eens de vraag als mensen een partytent huren of we ook kunnen zorgen voor een “overkapping” van bijvoorbeeld de overgang van een afdak of gevel naar onze partytenten. Dit bieden wij helaas niet aan, omdat iedere situatie anders is en we niet kunnen garanderen dat dit waterdicht blijft. Zeilen moeten dan superstrak worden gespannen, zodat er geen water op blijft liggen. Vaak is er ook geen mogelijkheid om deze zeilen goed te bevestigen aan de gevel of het afdak. Hier zal je dus zelf voor moeten zorgen. Wil je een partytent huren bij ons, dan brengen wij met alle plezier één of meerdere afdekzeilen voor je mee, zodat je zelf kunt zorgen voor een passende oplossing.